суботу, 29 вересня 2018 р.


 Продовжуємо налагоджувати "місток" , який веде до толерантності.
Щорічно в останню неділю вересня Світ відзначає Міжнародний день глухих, який заснований Міжнародною федерацією глухих у 1951 році. За статистикою кожна дев’ята людина страждає порушеннями слуху, які є набутими ( в результаті травм, хвороб) чи  вродженими. Багато відомих особистостей були з порушеннями слуху:Гюго, Бетховен, Антоніо Станьолі , Ясен, Жан Жак Руссо і це не весь список.
У Новомиргородській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради навчаються діти з порушеннями слуху, які мають необмежені таланти у різних сферах. В рамках соціального проекту «Місток до розуміння», який стартував у січні 2018 року, пройшов Тиждень людей з порушеннями слуху.

 З 24 по 30 вересня кожен день був тематичним відповідно інтересів і потреб вихованців. Всі проведені заходи розвіяли міф про те, що глухі люди замкнуті та  нетовариські. Тиждень відкривали спортивні заходи спільно з НВО «Новомиргородською ЗШ І-ІІІ ступенів №3- ДНЗ» та Панчівською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів. Товариські змагання з волейболу, баскетболу, греко-римської боротьби, тенісу пройшли в дружній атмосфері. Також у школу завітали голова Кіровоградської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів » Подорожній С.М. і начальник Кіровоградського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ» Соколовський О.М.. Вони  відзначили найактивніших спортсменів за високі досягнення у спорті  подарунками.                           
Другий день Тижня пройшов під гаслом «Цікаві професії». До школи були запрошені представники професій, популярних у нашому місті, зокрема перукар Тимощук А. С., викладачі образотворчого мистецтва Новомиргородської школи мистецтв Яйкуненко О.В. та Гончарук А.В., провідний фахівець з питань зайнятості Удовіцька В.В., фотограф Лен Л.М., майстер манікюру Шуригіна О.М., які показали майстер-класи та зацікавили дітей своїм професіоналізмом, умінням встановлювати контакт, налагоджувати стосунки із різним людьми.
 Акція «Потреби людей з порушеннями слуху » стала завершальною. З  метою привернення уваги суспільства до проблем людей  даної категорії відзнято відеоролик та завантажено його в соціальну мережу.
Адміністрація і творчий колектив розробили умови та оголосили проведення  конкурсу «Місток до розуміння: людина з порушеннями слуху», завданням якого є залучення юних новомиргородців до вирішення проблем нечуючих  засобами поезії, оповідання, образотворчого мистецтва. Переможців конкурсу буде оголошено під час відзначення Міжнародного дня інвалідів та нагороджено подарунками.
День глухих – це перший у 2018-2019 н.р. тематичний захід, присвячений людям з інвалідністю. До Міжнародного дня інвалідів в закладі планується проведення конкурсно-розважальної програми спільно з учнями міських шкіл, метою якої буде налагодження толерантності та взаємодопомоги між дітьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Незвичайна подорож машиною часу" 28 листопада 2019 року у КЗ "Новомиргородська спеціальна школа Кіровоградської обласної...