пʼятницю, 15 листопада 2019 р.


У Новомиргороді англійська жестова мова стала містком толерантності…
Тиждень англійської мови під гаслом «WeIIcome to the world of English» у КЗ «Новомиргородська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради», де навчаються діти з порушеннями слухової функції ,був спрямований на продовження роботи у напрямі соціалізації дітей з інвалідністю та інтеграцію їх у суспільство чуючих.
Вчитель англійської мови Височин О.А. разом із волонтером Корпусу Миру Азурою Ферчайлд  відвідали НВО «Новомиргородька ЗШ І-ІІІ ступенів №3» з метою пропагування жестової мови серед старшокласників .Там  розповсюдили дактильну абетку американської та української жестових мов й вчили користуватися ними практично. Відкриттям для дітей стало те, що жестівник не є універсальним і єдиним для всіх, а майже кожна країна світу має свою жестову мову. Педагоги залишили учасникам зустрічі домашнє завдання, яке передбачало підготувати кожному розповідь на тему: «Знайомство», використовуючи англійську жестову.
Зацікавились дев'ятикласники і особливостями професії вчителя-дефектолога, зокрема сурдопедагога. Тому це стало ще одним приводом для зустрічі , але вже на базі спеціальної школи.
 Вихованці двох шкіл мали змогу відвідати урок англійської жестової мови, під час якого обговорювали тему: «Спорт у житті людини». До речі, учні школи №3 підготували розповіді про себе жестовою англійською мовою за завданням, що їм залишила волонтер Азура, яка, в свою чергу, разом із нечуючими  приготувала відео урок на тему: «Жести. Тема: « Спорт» (Україна – Америка)». Юним новомиргородцям було про що розповісти, адже вони займаються різними видами спорту та мають високі досягнення і успіхи. Про це вони виклали у своїй відеороботі.
Учень 10 класу В'ячеслав Потьомкін підготував розповідь англійською  про свої високі перемоги та про те, як довго він до них йшов. 


Закінчилась зустріч дружнім матчем з баскетболу між командами двох шкіл, а гості запропонували організаторам проводити курси жестової мови для бажаючих. Тому нам є над чим працювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Незвичайна подорож машиною часу" 28 листопада 2019 року у КЗ "Новомиргородська спеціальна школа Кіровоградської обласної...